Искането на  председателя на Народното събрание Никола Минчев получи подкрепата на

...
Искането на  председателя на Народното събрание Никола Минчев получи подкрепата на
Коментари Харесай

ИТН събра достатъчно подкрепа за оставката на Никола Минчев като председател на НС -

Искането на   председателя на Народното събрание Никола Минчев получи поддръжката на ГЕРБ, ДПС и " Възраждане ".

Това стана ясно от импортираното в деловодството на Народното събрание проекторешение, подписано от общо 120 народни представители от четирите политически обединения.

Оставката на Минчев ще бъде призната, в случай че повече от половината присъстващи депутати в залата гласоподават " за ".

От това следва, че най-вероятно когато пристигна време планът на решение да се гласоподава в пленарната зала, той ще събере задоволително огромна поддръжка и по този начин Никола Минчев ще бъде заставен да напусне председателския пост.

Според Има Такъв Народ Никола Минчев е употребен " като бутон ", когато има нещо, което ръководещите не желаят да разискват - като така наречен " двойна външна политика ", водена от държавното управление във връзка с Северна Македония.

Според Мустафа Карадайъ Минчев постоянно пречи на ДПС да задават своите въпроси към вътрешния министър Бойко Рашков. От няколко месеца при всеки парламентарен надзор Движение за права и свободи задават по най-малко 60 въпроса - всичките за едно и също - сигнали за " невиждан напън " по време на изборите 2 в 1 през ноември 2021 г. 

Ако Никола Минчев напусне поста си на председател на Народното събрание, ще се върне на депутатското си място - като представител на " Продължаваме промяната ".

Най-вероятно гласуването за неговата оставка ще бъде точка първа в програмата на Народното събрание за на следващия ден. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР